Energetische reiniging van gekregen/gekochte juwelen

Gepubliceerd op 10 augustus 2023 om 15:13

Energetische reiniging van geërfde/gekregen/gekochte juwelen met edelstenen :

Er zijn gebeurtenissen in je leven dat je juwelen krijgt van je moeder, je grootmoeder, je tante, je schoonmoeder of een ander familielid. Of je koopt een mooi oud juweel met edelstenen op een antiekbeurs of in een antiekwinkel.   Deze juwelen werden dikwijls heel veel gedragen en zijn geïmpregneerd met de energetische toestand van de voorgaande drager. Deze energetische imprint kan bestaan uit liefde, compassie , moederlijke gevoelens, geluk enz…. maar ook door  angst, wantrouwen, verdriet, trauma, apocalyptische gebeurtenissen …. Onze voorouders hebben dan ook woelige tijden gekend gedurende de oorlogen. Dus dit alles ligt opgeslagen in de stenen van je verkregen of gekochte juweel : of het nu een ring, een armband of een hangertje is : het blijft gelijk. 

Deze imprint kan een effect hebben op u, als je dit juweel draagt.  Je kan dingen gaan voelen die niet van jou zijn, zonder dat je het beseft.

Daarom dat je steeds een juweel energetisch dient te reinigen alvorens het te dragen :

Het beste is het juweel te zuiveren met aarde.   Stenen zijn als de kinderen van moeder aarde : ze komen uit het diepste van onze aarde.  Je kan het juweel dus gewoon in je tuin in de grond steken. Dat is een mooie manier om te reinigen.  De aarde zal alles doen om de steen terug naar zijn normale oorspronkelijke vibratie te brengen, dat is de natuur. 

Echter niet iedereen is bij machte om een steen op deze manier te reinigen, bv mensen die in een appartementsgebouw wonen.

Daarom dat we een methode aanreiken om de reiniging binnenshuis mogelijk te maken :

Wat heb je nodig :

Hematiet. Waarom hematiet ? Hematiet is als de bronenergie

zelf, de grote moeder, de grootmoeder van alle stenen en planten, de kernenergie van het yin-principe, de goddelijke moeder die alles baart.

Hematiet heeft een sterke relatie met aarde omdat het binnenste gedeelte van de aarde bestaat uit ijzeroxide en een magnetische energie heeft.  Hematiet bestaat grotendeels uit ijzeroxide en heeft ook een lichte magnetische energie. Dus hematiet resoneert op de kern van onze aarde.  Hematiet (Grieks woord haima : bloed) is rood van binnen : als je erop krast zie je de rode kleur, rood ijzer.   Deze rode kleur verwijst ook naar de levenskracht van de aarde, het bloed van de aarde : de bloedlijnen en als dusdanig kunnen we de link maken met het voorgeslacht dat van je voorouderrs komt.  Ons bloed is van de aarde, het bloed herinnert zich alles, het heeft de resonantie van geheugen en voorouders in het bloed. Goed om alle imprints van sieraden te reinigen. 

Hoe gaan we te werk :

Zorg dat je een plekje in je woonst hebt waar je een klein altaartje kan maken, een klein tafeltje of een rustig plekje op de grond , of iets dergelijks…… Dit altaartje hebben we nodig om de geest van de aarde te magnetiseren, de levenskracht, de chi naar deze plek te kanaliseren. 

Maak op je altaartje een cirkel met hematietstenen :

Minimum 5 stuks : 5 gaat over de materie in de aarde

8 stuks : 8 gaat over het grote mysterie en oneindigheid, het wonder van het bestaan

16 stuks : 16 is het dubbele van 8 en een hele goede energie

36 stuks : 36 gaat over heelheid.

Dus door deze cirkel van 5 of 8 of 16 of 36 stenen ga je de energie naar die cirkel trekken.

Dan ga je een kleine ceremonie doen nl.  roep de geest van de aarde op om naar de cirkel te komen.  Als je niet weet hoe, vraag het gewoon , wees als een kind dat een vriendje roept.  Je hoeft geen expert te zijn. 

Je bouwt een portaal met het roepen met je intentie : je plaatst het juweel in het midden van de cirkel en vraagt : “Verwijder alle energie van dit juweel dat niet meer  nodig is, neem het alsjeblief allemaal mee en transmuteer deze energie.” Tevens vraag je ook : “Kan je dit juweel uploaden met de frequenties/codes die ik nodig heb ? “  Laat de intelligentie van de aarde haar werk doen.  Zij zal je intentie begrijpen. De geest van de aarde ruimt de imprints op.    De aarde is een hogere intelligentie. 

Als dank kan je bloemen plaatsen aan de cirkel van hematiet. 

De tijd dat het juweel hier moet liggen zal de aarde bepalen.

Het kan zijn dat je juweel na 24 uur al gereinigd is maar het kan ook zijn dat je dit 3 dagen  moet laten liggen of 3 weken of een jaar…..

De lengte van het laten liggen is gebaseerd op wat jij zelf moet horen, wat je moet geloven, het klaren van je eigen programma's , het klaren van je ideeën, je overtuigingen, van je karma.

Jij hebt die tijd nodig om ideeën te reinigen, jij gaat in een proces gedurende die tijd, het is een proces van overgave, jij moet er niets voor doen.  Je zal het intuïtief voelen wanneer het juweel gereinigd is en de tijd gekomen is om het juweel terug op te nemen en te dragen.  Je weet zelf misschien ook wel wat de persoon die het juweel gedragen heeft doorstaan heeft.

Als je dit hematietraster bouwt, open je een rituele ruimte, je spreekt met het goddelijke, je hoort misschien andere dingen bv hoe het juweel op te bergen, wat ermee te doen of iets anders…  Vertrouw op hetgeen je intuïtief hoort.

Opaal, parel en amber zijn heel sterk programmeerbare stenen met de energie van de drager en hebben dus zeker en vast reiniging nodig.  

Diamant en goud zijn minder programmeerbaar maar hebben zeker toch nog reiniging nodig.

Je wilt niet iemand anders zijn diepe problemen dragen en je wilt geen diep ingeprent juweel dragen.

 

Liefs

Miran’s Alchemy

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.